handgemaakt . duurzaam . scandinavisch design . eerlijk

Graypants

De ontwerpers van Studio Graypants kijken met een andere blik naar licht en materialen, waardoor kleine juweeltjes van schoonheid en functionaliteit ontstaan.

Designlampen

Studio Graypants is gevestigd in zowel Seattle als in Amsterdam en werd in 2007 opgericht door twee vrienden die elkaar leerden kennen tijdens de opleiding architectuur Ên dezelfde grijze broek hadden. Hun designlampen zijn duurzaam gemaakt en verspreiden een warm licht die – dankzij subtiele nuances – nooit gaat vervelen.

Scraplights en Wick

Bij at Home Conceptstore verkopen we de Scraplight serie en de Wick tafellamp. De Scraplights zijn gemaakt van lagen gerecycled karton die met een laser worden uitgesneden en handmatig in elkaar worden gezet. Ze zijn brandwerend en gaan jaren mee. Dankzij de eigenschappen van het karton ontstaat een bijzonder lichtspel zodra de lamp aangaat. Het idee om een lamp van karton te maken ontstond door de gemeenschappelijke professie van de oprichters: als architecten werkten ze veelvuldig met het materiaal aan maquettes.

Nieuwe kijk op kaarslicht

Met de Wick tafellamp presenteerde de studio in 2020 een geheel nieuwe kijk op kaarslicht. De minimalistische, draagbare lamp combineert de functionaliteit van een zaklamp met de sfeer en warmte van een kaars dankzij de aanraaksensor. Daardoor is de lamp op vier standen te gebruiken en werd Wick genomineerd voor verschillende internationale designprijzen. Maar Wick is vooral ontworpen met de gedachte dat licht gedeeld moet worden. Daarom kun je hem overal mee naar toe nemen. Van het nachtkastje naar de tuin en van de keukentafel tot je vakantiehuisje. Dankzij Wick breng je overal warmte en sfeer!

Graypants bij Athome

via ons Instagram account ->