handgemaakt . duurzaam . scandinavisch design . eerlijk

Dottir Nordic Design

Dottir Nordic Design neemt afscheid van ‘less is more’ met ontwerpen die zowel onweerstaanbaar zoet als wild en natuurlijk zijn.

Contrast als basis

De contrasten van het leven in het noorden vormen de basis voor de ontwerpen van Dottir Nordic Design. De donkere dagen van de winter- als het slechts een paar uur per dag licht is – weggezet tegen de eindeloos lange, zomerse dagen wanneer het rijke natuurleven van Scandinavië op zijn hoogtepunt is, vormt een spanningsboog die onweerstaanbaar is.

De ontwerpers van Dottir Nordic Design durven zich af te zetten tegen de minimalistische stijl van hun voorgangers. Naar hun mening is het nieuwe Scandinavische ontwerpmotto ‘Less is a bore’. Hun stijl is samen te vatten als ongegeneerde schattigheid, met een wild en natuurlijk randje, getemd in het mooiste handgemaakte keramiek. Of, zoals ze het zelf omschrijven: “Nordicly wild – tamed by craft.”

Alle producten van Dottir Nordic Design worden handgemaakt volgens oude tradities. Ieder exemplaar is uniek. Het vinden van vakmensen die deze technieken beheersen was nog best een uitdaging, maar in de Fujan provincie in China, de bakermat van de Ming Dynastie, vonden ze de specialistische kennis die de ontwerpen en figuurtjes van Dottir tot leven brengen.

Dottir Nordic Design bij Athome

via ons Instagram account ->